Parkeervergunning Den Haag wijzigen

 

De mogelijkheid bestaat natuurlijk ook dat u al een parkeervergunning voor Den Haag heeft, maar dat u alleen uw vergunning wilt wijzigingen. Dit kan zijn omdat u gaat verhuizen of dat u een andere auto heeft aangeschaft. Maar in ieder geval is het dan belangrijk op tijd deze wijzingen door te geven andere kunt u namelijk geen gebruik maken van uw parkeervergunning. En moet u net als ieder ander gewoon een kaartje kopen.

Hoe gaat het in zijn werk? U wilt dus uw parkeervergunning wijzigen. Dit kan zowel digitaal als schriftelijk gedaan worden. Als u het schriftelijk wilt doen kunt u het per post op sturen of afgeven bij het loket 'Parkeren'. Wilt u het digitaal doen dan dient u naar de website van de gemeente te gaan en daar het menu te volgen naar parkeervergunningwijziging. En dat wijst zichzelf.

Belangrijke zaken bij een wijziging
Wat heeft u nodig voor een wijziging? U moet parkeerpas bij de hand hebben van uw parkeervergunning. Verder moet u ook uw rekening opgeven voor het geval er mogelijker wijs geld terug gestort kan worden als u er voor kies geen nieuwe parkeervergunning te nemen. Dit zal binnen 6 weken op uw rekening gestort zijn. U dient een parkeervergunning op te zeggen als u in een andere district gaat wonen. De prijzen zijn namelijk niet over heel Den Haag gelijk. Daarom is het belangrijk dat u uitzoekt of uw nieuwe woning in hetzelfde district staat of in een andere.

Nieuwe auto gekocht?

Ook kan het zijn dat u uw parkeervergunning wilt wijzigen, omdat u een andere auto heeft gekocht of dat uw nieuw kenteken heeft. Dit kunt u op via het internet aangeven 24 uur per dag. Dit kan maximaal 4 keer per jaar. En als u ervoor kiest een tijdelijke parkeervergunning te nemen is deze maximaal 1 maand geldig. Verder zijn er geen kosten verbonden aan het wijzigen van het kenteken op uw parkeervergunning.

De wijziging zijn doorgaans na 30 minuten in het systeem opgeslagen. Ook kunt u er voor kiezen uw kenteken telefonisch te wijzigingen, alleen wordt u dan wel beperkt in het moment waarop u de wijziging wilt doorvoeren. U dient namelijk te bellen tussen 8 uur en 4 uur 's middags. Verder is het wijzigen van deze gegevens vrij eenvoudig en zorgt meestal niet voor problemen. Feit blijft natuurlijk wel dat het wel even gedaan moet worden.