Parkeervergunning Den Haag Centrum

 

Een parkeervergunning voor het centrum van Den Haag is erg in trek. Helemaal niet raar als je bedenkt dat een centrum vaak veel voorzieningen heeft en dergelijke. Echter, groot nadeel is dat dit ook gelijk het duurste district is voor een parkeervergunning. Verder is ook een vereiste dat je in het centrum werkt of woont, anders kom je niet in aanmerking voor een parkeervergunning.

Echter, is er wel de mogelijkheid om een speciale parkeervergunning aan te vragen. Deze is speciaal bedoelt voor bezoekers van de stad. Als je in het bezit bent van een dergelijke vergunning, hoef je niet langer een kaartje te kopen als je wilt parkeren. Makkelijk toch? Daarbij is het ook nog eens bijster goedkoop in vergelijking met de kosten van een parkeerkaartje. Je bent een kleine 20 euro kwijt als je een vergunning aanschaft, maar als je een dag de stad in gaat. Ben je dat ook ongeveer kwijt.

Hoe vraagt u een vergunning aan?
Een vergunning voor bezoekers is bijzonder makkelijk aan te vragen. Je gaat naar de site van de gemeente Den Haag, u vult uw gegevens in en kiest het district uit waar u zou willen parkeren. Vervolgens wordt dit verwerkt in het systeem en als het goed is krijg je binnen een week een afwijzing of bevestiging binnen. En dan rest alleen nog het betalen van de vergunning en dan bent u klaar. Wel moet u ook als bezoeker staan in geschreven bij de GBA, anders kunt u geen aanvraag doen.

Verder is het ook handig om te weten dat de parkeervergunning niet geldt in winkelstraten als de winkel nog op zijn. Wilt u toch parkeren in een winkelstraat dan dient u net als ieder ander een kaartje te kopen. Voor de rest gelden er geen restricties wat betreft het parkeren: parkeer waar je wilt, mits het binnen het district is. Zorg er ook ten alle tijden voor dat uw parkeerpas goed zichtbaar is voor de verkeersambtenaren. Als ze de pas niet goed kunnen lezen dan kunt net zo goed een boete krijgen.

Streng beleid
Den Haag heeft dus een vrij streng beleid wat betreft parkeervergunning: je moet in het district wonen. Dit is natuurlijk gedaan, zodat niet iedereen massaal in het centrum gaat parkeren. Voor diegene die niet hier binnen vallen, hebben de mogelijkheid een bezoekers parkeervergunning aan te vragen. Je kunt er bijna hetzelfde mee als een reguliere parkeervergunning alleen is deze velen malen goedkoper.