Parkeervergunning Den Haag aanvragen

 

U wilt graag een parkeervergunning aanvragen voor de stad Den Haag? Echter, heeft u geen idee waar u naar toe moet met u aanvraag. Er zijn meer mensen die met dit probleem worstelen. Daarom zullen het hier kort en duidelijk uitleggen.

Hoe aanvragen?
Er zijn twee opties voor de aanvraag van een parkeervergunning. Eén van deze opties is om de aanvraag online te doen. Hiervoor moet u naar de website van de gemeente gaan en daar zal het zich verder wel wijzen. Een andere opties is het schriftelijke aanvragen van een parkeervergunning. Dit dient te door middel van het invullen van een formulier. Deze kunt u downloaden op de website van de gemeente Den Haag of ophalen bij het loket 'Parkeren' in het Gemeentehuis.

Wat is belangrijk?
Een aantal zaken zijn belangrijk bij het digitaak aanvragen. Zo maakt het bijvoorbeeld uit of u een parkeervergunning wilt voor uw leasewagen of eigen auto. Als u een leasewagen hebt dient uw het leasecontract mee te sturen. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen permanent gebruik van de leaseauto of het incidenteel gebruik van de leaseauto. En als laatste is het belangrijk of u uw auto kort geleden hebt aangeschaft. Als dat het geval is, dient u namelijk de aankoopbon mee te sturen.
Als u ervoor kies om het aanvragen bij loket te doen, dient u alleen uw kentekenbewijs mee te nemen en een document waarmee u zichzelf kunt identificeren.

Voorwaarden
Voor het aanvragen van een parkeervergunning dient de auto in kwestie uw eigendom te zijn en u dient zelf in het gebied te wonen, waar u de parkeervergunning voor wilt aanvragen. U moet ingeschreven zijn bij het GBA van de gemeente Den Haag. Als u dit nog niet heeft gedaan, kunt bij zich laten inschreven bij het loket 'Parkeren'. U heeft geen beschikking over een eigen parkeerplek of de mogelijkheid zelf een parkeerplek te realiseren. Ook is van belang of u de auto deel met andere mensen dan gelden er andere regels.
Als u aan voorwaarden hebt voldaan en het verzoek is verwerkt door de gemeente Den Haag dan zult u binnen afzienbare tijd een parkeerkaart thuis gestuurd krijgen. Wanneer u aan het eind van het jaar de parkeervergunning wilt verlenen, kan dat alleen zult u geen nieuwe pas toegestuurd krijgen. Het is dus erg belangrijk om deze pas goed te bewaren.